Over ons

Het Russische Centrum Matryoshka is in oktober 2000 opgericht. Het centrum is gesticht voor tweetalig -Russischsprekende kinderen van 1,5 tot 15 jaar.

Momenteel heeft het Centrum meer dan 200 leerlingen.

Het doel van de organisatie is de leerlingen te voorzien van lessen in de Russische taal volgens het basisschoolprogramma van het Russisch onderwijs (te denken aan het spreken, schrijven en vloeiend lezen), maar ook om een idee te geven van de Russische cultuur en om hen kennis te laten maken met de geschiedenis, tradities en de klassieke en moderne Russische literatuur.

De leidende vakken zijn: schrijven, lezen, ontwikkelen van de spraak, kennisgeving van hetgeen wat ons omringd, literatuur, geschiedenis, basis-wiskunde.

Al vanaf de eerste klassen worden de leerlingen voorbereid op de certificaattesten voor niveau B1 en B2. De testen worden in groep 5 en 6 afgelegd wanneer de leerlingen 12-14 jaar oud zijn. Wanneer de test succesvol word afgerond, zal er een internationaal certificaat worden uitgereikt, welke aan de eisen van het Bologna ECTS-systeem voldoet. Tevens wordt er aan het certificaat een cijferlijst toegevoegd.

Een essentieel onderdeel van het programma zijn de traditionelen schoolevenementen, zoals concerten gewijd aan de Dag van de leraar, theatervoorstellingen met professionele artiesten, feestelijke optredens, Russische taal Olympiades, bijeenkomsten gewijd aan de Bevrijdingsdag en de Dag van de Ruimtevaart en nog vele andere.

Binnen het Centrum zijn alle leraren voorzien van hooggekwalificeerde pedagogische diploma’s, tevens hebben zij ruimschoots ervaring met het basis- en kleuteronderwijs.

Eveneens werkt er binnen de organisatie een logopedist, welke individuele lessen verzorgt.

Op zaterdag worden de lessen gehouden van 11:00 tot 14:00 uur.

Om 14:15 uur starten de keuzevakken.